Om Frivillig Fredag

Da forhenværende socialminister Benedikte Kiær åbnede frivillighedsåret 2011, udnævnte hun samtidig den sidste fredag i september til national frivillighedsdag. Dagen har fået navnet Frivillig Fredag. Den vil altid falde på den sidste fredag i september. I 2018 falder Frivillig Fredag d. 28. september.

Dagen skal være en markering og anerkendelse af frivillighed. Frivillig Fredag er en opfordring til alle arbejdspladser, foreninger, organisationer, skoler og borgere om at være frivillige for en dag.

Dagen vil primært være en aktivitetsdag, hvor flest mulige skal prøve kræfter med frivilligt arbejde. Tiden op til frivillighedsdagen vil være præget af foredrag, workshops og debatarrangementer om og med den frivillige verden.

På landsplan er det Frivilligrådet, der står for planlægningen og koordineringen af dagen. Frivilligrådet er nedsat af Børne- og Socialministeriet. Frivilligrådet bliver betjent af Frivilligrådets sekretariat. I det daglige er det derfor sekretariatet, der samler trådene. Frivilligrådets sekretariatet holder til i Bredgade i indre København. I kan læse mere om Frivilligrådet på www.frivilligraadet.dk.