fbpx

Sådan fejrer I Frivillig Fredag online

Fem gode ideer til facebookopslag om Frivillig Fredag:

  • Mandag: Fem lokale foreninger, der arbejder med bæredygtighed
  • Tirsdag: Fem frivillige, der ikke kan lade være med at gøre en forskel
  • Onsdag: Fem verdensmål, hvor du kan gøre en forskel i dag
  • Torsdag: Fem frivillige fællesskaber, der har brug for dig
  • Fredag: Fem gode idéer til fejring af Frivillig Fredag 2021

Find illustrationer og grafik på frivilligfredag.dk/arrangor/materialer 


Film din forening og frivilligportætter:

Det behøver slet ikke være så kompliceret at lave en video til de sociale medier. Med en smart phone eller et go pro kan foreningsrepræsentanter tage følgere fra facebooksiden eller Instagram med ud på banen, i skoven eller på rundvisning. I kan også sende fire hurtige spørgsmål ud og bede de frivillige filme deres svar; Hvor, hvordan og hvorfor er du frivillig - og hvad giver det dig? Et foto og et kort citat fungerer også. 
 

Vil du med? 

Sidste års tema for Frivillig Fredag; Vil du med?, var vældig populært, og i Vejle har de netop sat gang i en kampagne af samme navn, der skal få flere med i de frivillige fællesskaber. Måske kan I afholde en lille konkurrence digitalt, hvor foreninger og frivillige skal finde på inspirerende måder at invitere flere med? 
 

Fællessang - hver for sig

Vi har spurgt Philip Faber, og han kunne desværre ikke, men har I en lokal musikkyndig, er det faktisk ikke svært at arrangere en omgang fællessang hver for sig.
Et kamera, et klaver og en livestream med link til teksten - og sammen kan I fejre fællesskabet, fx til tonerne af Du skal plante et træ, Septembers himmel er så blå eller With a little help from my friends
Tjek også Alsang.dk, hvor du gratis kan oprette en bruger og få adgang til tekster og professionelt indspillet klaver- og sangakkompagnement.
 

TAK fordi du er frivillig!

Frivillig Fredag er også altid en god lejlighed til at sige TAK til de frivillige. Tak for deres utrættelige indsats og deres glødende engagement. TAK for den forskel de gør - for deres sag, for deres medmennesker og deres lokalområde! En tak kan sagtens være digital. Brug hashtag #FrivilligFredag på facebook og instagram så deler vi på Frivillig Fredags sider.
Eller måske skal de frivillige skal have en blomst, en kage, en bif-tur, et gavekort til en lokal cafe, en håndskrevet hilsen eller en livestreamet tale på de sociale medier?