fbpx

Flere muligheder for lokale fejringer

For at fejre genåbningen af foreningslivet, har Slots- og Kulturstyrelsen lanceret en 100 dage lang landsdækkende festival, der strækker sig fra 1. juli til 30. september 2021.

Til at støtte op om festivalen er der oprettet en pulje, som kommuner og lokale arrangører sammen kan søge for at lave sjove, spændende og festlige aktiviteter i festival-perioden – og her kunne det jo være oplagt at arrangere noget sammen i perioden op til Frivillig Fredag og på selve dagen den 24. september 2021!

For at søge puljen skal aktiviteten foregå i det offentlige byrum, så mange mennesker kan få glæde af det. Måske I kunne planlægge et Frivilligmarked, hvor forbipasserende kan prøve kræfter med de forskellige foreningers aktiviteter – fx prøvetime ved idrætsforeningerne, rollator-løb ved besøgstjenesterne eller quiz ved lektiehjælperne?

Måske I også kan alliere jer med byens kulturinstitutioner og kombinere Frivilligmarked med teater, danseopvisninger eller musikalske indslag?

Ansøgningsfristen er 14. juni 2021, og puljen skal søges af kommunen – så hiv fat i jeres lokale frivillighedskoordinator, kontaktperson eller lignende og få planlagt en festlig fejring af Frivillig Fredag.
 

I kan også tage forskud på festlighederne og holde et brag af en lokal fodboldfest, når Danmark spiller gruppekampe til EM. DR, Mary Fonden, DBU og foreningen Østifterne udlodder 150 fantastiske fodboldfest-kasser til de mest festlige og inkluderende fodboldfester lokalt.Ansøgningsfristen er 8. juni 2021 og kan søges via linket.

Mulighederne er mange, og det er bare med at tænke kreativt - Vi glæder os til at se og høre, hvad I finder på!