fbpx

Foredrag og workshop med Silas Fehmerling Harrebye - en del af Frivilligugen

Hvordan har vores repræsentative liberale demokrati det egentlig? Umiddelbart godt. Men hvis vi kigger nærmere efter, så er udviklingen de seneste 15 år gået stærkt ned ad bakke - i forhold til kvaliteten af vores samtaler, tilliden til vores institutioner og deltagelsens sociale skævhed. Men værst er måske den selvtilfredshed som risikerer at lede til ligegyldighed.

Med udgangspunkt i sin seneste bog ser Silas Harrebye i dette oplæg nærmere på mangel på innovation som en demokratisk fare og foreslår fire forskellige strategier der kan skubbe udviklingen i den rigtige retning.

Dette leder videre til en samtale om, hvad sociale bevægelser og mere etablerede organisationer kan lære af hinanden I forhold til organisation, kommunikation og mobilisering, samt hvilke forskelle man skal holde fast i, hvorfor og hvornår.

Om Silas Harrebye
Silas Harrebye er lektor og studieleder på Roskilde Universitet. Han forsker i demokratiets udvikling, sociale bevægelser og kreativ aktivisme. Silas publicerer sin forskning i internationale tidsskrifter men deltager også jævnligt i den danske offentlige debat. Han har skrevet bøgerne Social Change and Creative Activism in the 21’st Century (Palgrave Macmillan, 2016) og Sæt strøm til demokratiet – Når koma kræver chokterapi (Gyldendal, 2019). Silas har haft flere politiske rådgivnings- og bestyrelsesposter. Arrangementet er en blanding af oplæg og workshops med en høj grad af inddragelse af deltagerne.
Foredraget er arrangeret af Nyborg Kommune, Nyborg Frivilligcenter og Nyborg Gymnasium.


Igen i år holder Nyborg Frivilligcenter og Nyborg Kommune Frivillig Fredag, og varmer op hele ugen, med Frivilligugen. I frivilligugen 2021 har vi i år sat fokus på aktivisme og fællesskaber.

Dato:

mandag, 20 september 2021
12:00

Address

  • Nyborg Gymnasium auditorium C503

Contact

  • Frivilligcenter Nyborg

Tilmelding er ikke nødvendig