fbpx

Foredrag og debatarrangement med Mads Nygaard og Jonas Norgaard Mortensen - En del af frivilligugen


 Jonas Norgaard Mortensen - Dansk guld: Tilbage til tillidsfulde relationer og frivilligt medborgerskab
Om frivilligt medborgerskab, betydningen af relationer og menneskesynet i den danske demokratitradition.

Ifølge forfatter og foredragsholder Jonas Norgaard Mortensen ligger nøglen til den danske rigdom og velfærd i vores menneskesyn, tillidsfulde relationer og det frivillige medborgerskab. Det er det danske guld. Men er vi ved at tabe og glemme det? Er tiden kommet til igen at fokusere på frivillighed, fællesskab og det personlige engagement? Med udgangspunkt i sit engagement i værdidebatten om velfærdssamfundet og sine bøger ”Det fælles bedste”, “Det personlige samfund”, og “Det relationelle menneske” vil Jonas Norgaard Mortensen lægge op til debat omkring menneskesyn, frivilligt medborgerskab, relationers betydning og den danske demokratitradition.

Om Jonas Norgaard Mortensen
Jonas Norgaard Mortensen er som forfatter og foredragsholder engageret i værdidebatten om menneskesyn og samfund. Han har arbejdet med feltet som kommunikationschef i foreningslivet, partisekretær i det politiske, regionsleder i Mellemøsten og landerepræsentant i Centralafrika. I 2012 udgav Jonas Norgaard bogen "Det fælles bedste" og har siden udgivet flere bøger om personalisme, menneskesyn og samfund. Jonas er i dag en aktiv foredragsholder og arbejder både nationalt og internationalt med personalisme.
 
Mads Nygaard - De uledsagedes bog
Fokus for foredraget vil være på arbejdet med at genforene 65 uledsagede mindreårige med deres familier. Det er sket via lutter frivillighed. Og gennem De Uledsagedes Bog, som Mads skrev sammen med dokumentarist Michael Graversen. Bogen er nu ude i 9. oplag og alle indtægter fra salg går ubeskåret til kommende genforeninger.
 
Om Mads Nygaard
Forfatter Mads Nygaard begyndte sin skrivekarriere ved at sende stof til ugeblade og aviser og blev udgivet i så forskellige publikationer som Ugens Rapport og Hjemmet. Han debuterede som romanforfatter i 2000 med ’Koalaens kærlighed’ og som han selv skriver: ”Jeg græd gevaldigt, da en kvindestemme gennem tragten sagde, at mit arbejde ikke havde været spildt.”  Men det er med et andet fokus at Mads Nygaard for alvor er blevet kendt i den brede befolkning, nemlig som medstifter af folkebevægelsen ’Venligboerne’, som hjælper flygtninge der kommer til landet. Han er i dag trådt ud af samarbejdet. Udover sit store arbejde her har han udgivet to bøger om emnet: ’Venligbogen’ og ’De uledsagedes bog’, som begge handler om flygtninge og frivilligt arbejde.


Igen i år holder Nyborg Frivilligcenter og Nyborg Kommune Frivillig Fredag, og varmer op hele ugen, med Frivilligugen. I frivilligugen 2021 har vi i år sat fokus på aktivisme og fællesskaber.

Dato:

tirsdag, 21 september 2021
19-21

Address

  • Bastionen. Lille sal

Contact

  • Foredragene er arrangeret af Nyborg bibliotek, Nyborg kommune, Nyborg Frivilligcenter og AOF Nyborg.

Tilmelding er nødvendig

Pris 45 kr. køb af billet på Nyborg Biblioteks hjemmeside