Frivillig Fredag lokale aktiviteter 2016

Aabenraa:

Aalborg:

Ældre og sundhedsforvaltningen Aalborg kommune siger tak til de frivillige ved at afholde et arrangement. Arrangementet foregår i Skalborghallen, hvor der vil være stande med forskellige frivillige/ foreninger, som kan vise hvad de laver. Der vil være foredrag fra en frivillig og efterfølgende stor buffet.

Aalborg Frivilligråd er arrangør af 2 arrangementer ifm. markeringen af Frivillig Fredag i Aalborg d. 30.9. Det er et optog/menneskekæde over Limfjordsbroen og et arrangement i Folkekirkens Hus, hvor Aalborg Kommunes Frivilligpris uddeles.
Læs mere: http://frivillighuset.dk/frivillig-fredag-i-aalborg-d-30-september/

Aarhus:

Frivilligcenter Aarhus afholder Frivilligbørs d. 27. september. Læs mere om Frivilligbørsen her: http://www.frivilligcenteraarhus.dk/nyheder/444-frivilligbors-aarhus-2017

Frivilligcenter Aarhus deltager desuden i Erhvervsleder i Praktik.

Frivilligcenter Aarhus deler F-vitaminer ud til alle interesserede Aarhusianere sammen med borgmester Jacob Bundsgaard ved Aarhus Street Food. Eventet foregår fredag den 30.9. fra kl. 14-16 og borgmesteren vil være tilstede ca. 14.15-14.45.
På DOKK1 vil der også blive delt F-vitaminer ud i tidsrummet kl. 14-16 i samarbejde med frivilligcentrets medlemsforeninger og frivillige.
Hvad F-vitaminer er og hvordan de virker kan nysgerrige borgere og pressen komme og høre mere om på dagen
Læs mere: http://www.eventsbook.net/dk/begivenhed-frivillig-fredag-2016-aarhus-155...

Dansk Folkehjælp i Aarhus uddelte prisen Årets Folkehjælper på Frivillig Fredag. Læs mere: http://afdeling.folkehjaelp.dk/aarhus/thomas-bruno-modtager-prisen-som-a...

Albertslund:

Albertslund Frivilligcenter afholder Frivillig Fredag i egne lokaler.

Allerød:

Allerød Kommune overrækker frivilligprisen.

Assens:

Glamsbjerg Efterskole deltager på Frivillig Fredag. Her vil et hold elever tage ud i lokalsamfundet og skabe glæde, fx på det lokale plejehjem, ved at lege med børn i børnehaven, hjælpe i de små klasser samt uddele kakao og småkager ved supermarkedet.

Ballerup:

Ballerup Kommunes Frivillighedsråd er vært for et aftenarrangement, der hylder frivillige. Her vil der bl.a. blive uddelt priser. Arrangementet er for ALLE, der er frivillige.
Se mere her: https://ballerup.dk/taxonomy/term/45/frivillig-fredag

Cyklistforbundet, Ballerup-Måløv-Skovlunde afholder sammen med Ballerup Kommune arrangementer i hele uge 39. Cyklistforbundet er med alle fem dage med ture for både fysisk og psykisk handicappede. Desuden selvfølgelig ture for alle andre.

Ballerup Kommunes 7 plejecentre; Lundehaven, Rosenhaven, Toftehaven, Lindehaven, Kirstinehaven, Sønderhaven og Egely laver i år hver især forskellige aktiviteter i forbindelse med Frivillig Fredag – nogle centre laver åbne huse for at hverve nye frivillige, andre sammen med foreninger som Cykling Uden Alder og andre centre noget helt tredje.

Ballerup OrienteringsKlub vil gerne afholde et Orienteringsløb i Ballerup Centrum, altså et By-O-løb. Mødestedet vil være Kirketorvet, Centrumgaden i Ballerup, Krak 125, H 7 og der vil være gratis start i tidsrummet kl. 17 til 18.

Pederstrup Sogn deltager i Frivillig Fredag, der er en dag, hvor man over hele landet sætter fokus på frivillighed. I Hedegårdskirken afholder vi et gaveindpakningsværksted, hvor man kan komme og være med til en aktiv workshop. Vi skal pakke en masse bamser ind til Hedegårdskirkens årlige julemarked, der har til formål at rejse penge til julehjælp, og mens vi arbejder kan man høre om mulighederne for at være frivillig i Pederstrup Sogn og nyde et stykke frugt eller en kop kaffe/the.
Læs mere: http://pederstrup-sogn.dk/event/2316025

Billund:

Frivilligrådet i Billund Kommune inviterer til en festaften på Handelsgymnasiet i Grindsted. Arrangementet byder bl.a. på festtale, kåring af "Årets Forening", "Frivilligrevy" og servering af kaffe og kage for de frivillige af byrådspolitikerne. Der vil være plads til ca. 300 frivillige som kan komme med efter ”først til mølle” princippet.

Læs mere: http://www.jv.dk/artikel/2377305:Billund--Fest-for-de-frivillige

Bornholm:

Kom og mød Frivillig Forum Bornholm (FFB)
Frivillig Forum Bornholm er den nye paraply over alle de frivillige på Bornholm, som er med til at udstikke rammerne omkring frivilligheden på Bornholm.
Vil du høre mere, eller har du gode ideer, så kom og mød os i Aakirkebyhallerne den 30. september kl. 13-17 i forbindelse med fondsmessen 2016. Arrangementet byder bl.a. på oplæg og mulighed for at besøge foreninger ved stande.
Læs mere om arrangementet her

Syv af kommunens institutioner vil i ugen op til frivillig fredag åbne dørene og invitere borgere og politikere ind til deres aktiviteter, hvor der er frivillige tilknyttet.

Brøndby:

Brøndby Kommune: I Brøndby vil vi dels holde en brunch for alle frivillige på det sociale område d. 25. september, hvor bl.a. frivilligprisen uddeles. Derudover vil der rundt omkring i byen i ugen op til Frivillig Fredag, være fire boder, hvor foreninger, kirker og kommune kan fortælle forbipasserende om frivilligt arbejde.
Læs mere: http://sn.dk/Sydkysten/Ali-vandt-aarets-frivilligpris/artikel/603510

Brønderslev:

Frivilligrådet i Brønderslev afholder frivilligmesse dagen efter Frivillig Fredag - Lørdag d. 1. oktober 2016 kl. 13-16 i Sundhedshuset i Brønderslev. Her vil der bl.a. blive holdt oplæg og uddelt Frivilligprisen. Læs mere: http://nordjyske.dk/nyheder/emner-til-frivilligpris/328ee30b-eb1f-434d-a...

For andet år i træk vil vi gerne på Museerne i Brønderslev Kommune markere Frivillig Fredag på to af museets tre afdelinger. Som sidste år holder vi åbent hus for nye frivillige, hvor vi i samarbejde med museets øvrige frivillige byder på kaffe og kage og fortæller om at være frivillig på de statsanerkendte museer: Vildmosemuseet i Brønderslev og Dorf Møllegård nord for Dronninglund.
Læs mere her: http://nordjyske.dk/nyheder/frivillig-fredag-paa-museum/7ebc28f8-0567-47...

Dragør:

Dragør Kommune fejrede de mange Dragør-borgere, der hver dag gør en ekstra indsats for at gøre kommunen til et godt sted at leve. Dragør Kommunes Initiativpris blev uddelt den 30. september 2016 i forbindelse med fejringen af Frivillig Fredag.

Læs mere: http://dragoer-nyt.dk/dragoer-nyt-nr-40-2016/
Se også pressemeddelelsen fra Dragør Kommune
Egedal:

Esbjerg:

Esbjerg Kommunes Social & Arbejdsmarkedsudvalg inviterer frivillige sociale foreninger i Esbjerg Kommune til en årlig frivillighedsfest, hvor frivillighedsprisen uddeles.
Med frivillighedsfesten ønsker Social & Arbejdsmarkedsudvalget at vise sin påskønnelse af det sociale engagement, som frivillige bidrager med i Esbjerg Kommune. Med frivillighedsfesten ønsker udvalget desuden at synliggøre og skabe opmærksomhed omkring det frivillige sociale arbejde, fremme det frivillige sociale engagement og erfaringsdeling blandt de frivillige.

Frivillighedsfesten 2016 finder sted fredag den 30. september kl. 15.30 i Rådhushallen, Esbjerg Rådhus, Torvegade 74, 6700 Esbjerg.

Læs mere her om programmet og tilmelding: http://www.esbjergkommune.dk/borger/kultur-og-fritid/frivilligt-socialt-...

Faaborg-Midtfyn:

Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg Midtfyn afholder Frivillig Fredag i samarbejde med Faaborg Midtfyn Kommune med et stort arrangement vi kalder 65+…. Hva’ nu? Arrangementet henvender sig til dem der er gået eller går på pension i indeværende år. Det løb af stablen for første gang sidste år og var en stor succes.
Læs mere: http://www.fmk.dk/borger/seniorer-og-pensionister/65-hvad-nu/

Fanø:

Fanø Kommune afholder et festarrangement med borgmestertale, oplægsholder om årets tema, historiefortælling, prisuddeling, musik og mad.
Læs mere: http://www.fanoe.dk/forside/frivillig-fredag

Favrskov:

Frivillig Fredag i Favrskov arrangeres af det fælles frivillighedssekretariat ”Bindeleddet”, Frivilligrådet for Sociale Indsatser samt Favrskov Kommune. Der er lagt op til et festligt arrangement med bl.a. en foreningskonkurrence, hvor 6.000 kr. sættes på højkant til fordeling mellem de tre bedste foreningsindslag - deltagerne bestemmer hvem der vinder. Herudover er der stand-up ved Anders Fjelsted samt performer og forfatter Per Vers, der slutter arrangementet af med en forhåbentlig forrygende forestilling.
Læs mere om arrangementet her: https://www.favrskov.dk/nyheder/borger/fornoejelig-frivillig-fredag-2016

Syv plejecentre i Favrskov Kommune holder åbent hus med brunch om formiddagen og sætter fokus på frivillige på ældreområdet.

Røde Kors Hadsten-Hinnerup: Der er butikker i både Hadsten og Hinnerup. Butikkerne er naturlige udgangspunkter for dagen, hvor vi markerer frivilligheden på forskellig måde.

Faxe:

I Haslev falder Frivillig Fredag og Kulturnatten sammen. Café Paraplyen tænder der op for panderne fra morgenstunden, og fra kl. 10-16 bager de dygtige frivillige medarbejder lækre pandekager, som sælges til kun kr. 15 inkl. kaffe eller the. Om aftenen får Paraplyen fornemt besøg af byrødderne’ Mogens Stillhoff, formand for Social- og Sundhedsudvalget og Peter Joensen, medlem af Social- og Sundhedsudvalget.
Læs mere: http://faxenyt.dk/?Id=11883

Fredensborg:

Frivilligcenter Fredensborg afholder Frivillig Fredag med temaet: Musik fra hele verden. Med dette tema ønsker Fredensborg Frivilligcenter at fremme samarbejde på tværs og fejre frivillige og frivilligheden.

Program:
Kl. 14: Start : Musik og kaffe med noget sødt.
15.30: Borgmester og overrækkelse af frivilligprisen.
17:00: Afslutning af eftermiddag med gospelkor.
17.20: Formand for socialudvalg holder tale om frivillighed.
17.45: Underholdning med musik af egne medlemmer
18.30: Paella og mad fra forskellige lande.
19.30: underholdning og salsa
20.00: Dessert/ lagkage.

Læs mere om frivilligprisen: http://sn.dk/Fredensborg/AArets-ildsjael-skal-snart-vaelges/artikel/593477

Fredericia:

Frivilligcenter Fredericia og Fredericia Kommune ønsker at give de frivillige et skulderklap, og inviterer til frivilligfest fredag den 30. september 2016, hvor også årets ildsjælspris uddeles. Cirka 300 har tilmeldt sig festen.

Læs mere her: http://www.fc-fa.dk/Frivilligfest-2016

Frederiksberg:

Frederiksberg Kommune: Vi skal lave kommunalpolitikere i praktik, uddele frivilligpriser og bare generelt oplyse og kommunikere om dagen lokalt.

Læs mere om frivilligprisen: http://www.frederiksberg.dk/Borger/Frivillighed/Nyheder-om-frivillighed/...
Læs mere om kommunalpolitikere i praktik: http://www.frederiksberg.dk/Om-kommunen/Presserum/Pressemeddelelser/2016...

Frederiksberg Bibliotek vil gerne benytte Frivillig Fredag til at anerkende bibliotekets 15 forskellige frivillige indsatser.

Det kommer ikke til at gå stille for sig på Diakonissestiftelsen, når den landsdækkende begivenhed 'Frivillig Fredag' løber af stablen. Der vil være program fra kl. 13:30-20:30 med rundvisninger, redesignmarked, foredrag, jazz og bobler.

Se program og læs mere her: https://www.facebook.com/events/220378135043747/

Frederikshavn:

Frivilligt Samråd i Sæby planlægger en aktivitet på torvet: Vi holder årets arrangement i telt på Sæby Torv med taler, stande, workshop, sponsoreret kaffebord og musikalsk underholdning og forventer at ca. 150 til 200 gæster kikker forbi.

Frivillighedshuset i Frederikshavn: Vi er ikke færdige med et program – men vi forventer, at der vil være udstillere fra flere af de forskellige foreninger og med fokus på de nye grupper – f.eks. Venligboerne, Barnets blå Hus, Tuba og projekt Social -økonomisk rådgivning. Temaet er ”Veje til deltagelse” og vi vil i lighed med sidste år hyre ”Syngepigerne fra Tårs” og have syng sammen.

Frederikssund:

Frivillig Fredag i Frivillighedsstedet. Fredag 30/9 kl. 14-17. Frivillig Fredag bliver fejret med Borgmester og lurblæsere. Smed Hansens spillemænd spiller kom og se vores dejlige sted og mød foreningerne. Gratis kaffe med hjemmebagt kage fra foreningerne i Frivillighedsstedet. Frederikssund Frivillighedssted, Østergade 3 C.

Furesø:

I Furesø blev der afholdt Forenings- og Kulturfestival 24. september 2016 med oplæg, debat, prisuddeling og underholdning.

Gentofte:

Erhvervsleder i praktik

Gladsaxe:

De Frivilliges Hus: Frivillig Fredag i Gladsaxe foregår torsdag d. 29. september på Telefonfabrikken i Søborg, hvor vi holder samtalesalon og fællesspisning om eftermiddagen og aftenen.

Glostrup:

Glostrup Kommune inviterer alle frivillige borgere til gratis film i den lokale biograf. Arrangementet begynder med en reception hvor frivillig-prisen overrækkes. Et par dage efter inviterer vi til en gratis børneforestilling. Håbet er her at få fat på forældregruppen, som er frivillige og give den en tak ved at de kan tage deres børn gratis i biografen. Vi har også gang i et arrangement for børnehaver og skoleklasser.

Se invitationen her: http://www.glostrup.dk/sitecore/content/Subsites/Frivillighedsportal/Fri...

Greve:

Frivilligcenter og Selvhjælp Greve og Idræts & FritidsSekretariatet arrangerer en række aktiviteter i forbindelse med Frivillig Fredag.
- I uge 38 op til Frivillig Fredag: 15 foreninger besøger Greve Gymnasium
- I uge 39 op til Frivillig Fredag: Politiker i Praktik, Vindue for en forening, Åbent hus arrangementer
- Frivillig Fredag den 30. september kl. 15 – 20 med markedsplads, taler, kor, workshop, debat, grill og underholdning. Der vil bl.a. være loppemarked, smagsprøver, underholdning og konkurrencer og boder fra mange af kommunens foreninger.
Elever fra musikskolen, ungdomsskolen og produktionsskolen deltager. Eleverne fra produktionsskolen vil fx producere korte film samt stå for praktiske opgaver under Frivillig Fredag arrangementet, så som lyd og lys, servering, rejse pavilloner, mm.

Se invitationen her
Læs mere: http://www.fcgreve.dk/frivillig-fredag/

Gribskov:

Kommunen inviterer alle frivillige til fest under overskriften: Veje til deltagelse. Programmet byder bl.a. på musikalsk underholdning, oplæg, speeddating, overrækkelse af frivilligprisen, spisning og networking.
Se invitationen her.

Guldborgsund:

Haderslev:

Besøg café og værksted i Lavgade i morgen fredag og få serveret kaffe og byrådspolitikere. Fredag den 30. september er det Frivillig Fredag. Dette markeres i mange forskellige frivillige foreninger bl.a. i Cafe Parasollen og SMIG i Lavgade, Haderslev, hvor der er kaffe og kage til alle i tidsrummet fra kl. 10 - 15.
Læs mere: http://ugeavisen.dk/artikel/182095:Haderslev--AAbent-hus-i-Cafe-Parasollen

Halsnæs:

Frivilligcenter Halsnæs afholder i forbindelse med Frivillig Fredag en paneldebat om medborgerskab lokalt i Halsnæs Kommune. I debatten deltager Michael Wulf, Eyvind Vesselbo og Georg Metz. Politiker Trine Torp er ordstyrer. Desuden vil borgmesteren uddele årets frivillige sociale pris på dagen. Og endelig er der kagebord med takkekager til de frivillige.

Se programmet for dagen her: http://frivilligcenter-halsnaes.dk/nyheder/236-frivillig-fredag-2016
Læs mere: http://halsnaes.lokalavisen.dk/folkefest-for-de-frivillige-/20160928/art...

Hedensted:

Helsingør:

Herlev:

Igen i år afholder Frivilligcenter Herlev Frivillig Fredag den sidste fredag i måneden, i år 30.9.2016. I år er dagen arrangeret i tæt samarbejde med foreninger i Herlev Nord og Herlev Kommune. Årets tema er ”nye veje til deltagelse” og vil derfor bane vejen for nye ideer for frivillighed og nysgerrighed omkring Herlev Nord.

Arrangementet byder på stafet rundt til fem forskellige steder og Quiz i Herlev Nord fra kl.16-18, med efterfølgende fest og kåring af Årets Ildsjæl.

Læs mere om arrangementet her: http://frivilligcenterherlev.dk/nyheder/222-kom-til-fest-sjov-og-hygge-m...

Herning:

På FrivilligFfredag 30. september uddelte Dansk Folkehjælp Herning afdeling traditionen tro Årets Folkehjælper.
Læs mere: http://aoh.dk/artikel/rets-folkehjlper-blev-hyldet

Hillerød:

Frivillig Fredag, der er en årlig fejring af det frivillige arrangement, holdes i år fredag 30. september i Støberihallen. Her præsenteres samarbejdsmetoden Tag Del i Hillerød, hvor borgere, foreninger, institutioner og virksomheder via en digital platform hjælper hinanden og finder løsninger på udfordringer. Senere uddeler borgmester Dorte Meldgaard årets frivilligpris til en lokal ildsjæl.
Læs mere: http://sn.dk/Hilleroed/Ny-platform-og-kaaring-af-aarets-frivillige/artik...

Ugen før holdes Kulturnat 23. september, der i frivilligcentret markeres med videnstapas og drømmetæppe. Biogen holder samme dag Care Deeply Volunteer Day, hvor medarbejdere bruger en dag på frivilligt arbejde i lokale foreninger.

Læs mere: http://frivilligcenter-hillerod.dk/begivenheder/frivillig-fredag-2016

Hjørring:

Frivilligcenter Hjørring afholder en række forskellige arrangementer. Forsamlingsbygningen danner rammen om en række aktiviteter, bl.a. med fælles morgenbord, morgengymnastik og sang, om eftermiddagen er der foredrag mm. i Ørnbøls festlokaler og endelig afholder frivilligcentret foreningsmarked på Hjørring Gymnasium i samarbejde med Projekt Frivillig.
Se invitationen til Frivillig Fredag i Hjørring

I Hjørring er Lungeforeningens frivillige ude med Pust liv i din hverdag kampagnen - og mange flere er ude for at hylde frivilligheden: https://www.lunge.dk/pustliv

Holbæk:

FrivilligCenter Holbæk og fælles-skaberne inviterer til Frivillig Fredag Fredag 30. september 2016 kl. 15.00-18.00 på Torvet i Holbæk. Her vil der være Frivilligmarked med events, bl.a. opvisning og film:
Se invitationen her: http://frivilligcenterholbaek.dk/menu/nyheder/nyheder-frivillighed-og-fa...

Holstebro:

Horsens:

Frivillighedsdag 30. september på Fængslet i Horsens:
Horsens Sund By og 20 foreninger og kommunale institutioner arrangerer i fællesskab Frivillighedsdag på Frivillig Fredag 30.9 på Fængslet i Horsens. Her kan man opleve den frivillige sociale verden og komme i kontakt med en lang række foreninger, der arbejder på vidt forskellige områder: F.eks. venligboerne, krisecentre, patientforeninger, væresteder for socialt udsatte, landsbyfrivillige, ældreforeninger, rådgivning for sårbare unge og mange flere. Team Tvillingerne holder foredrag og inspirerer til at se muligheder og ikke begrænsninger. Frivillighedsdagen er også en fest for frivilligheden og dagen sluttes af med musik med bandet The Swinging Dixies i stilen fra Johnny Cash’s fængselskoncerter.

Læs mere her: http://www.horsenssundby.dk/Nyheder/2016/Juli/Aaben%20frivillighedsdag%2...

Hvidovre:

Kommunen og seks frivillige foreninger er gået sammen om at afholde en frivillighedsuge, der kulminerer med Frivillig Fredag festen i vores medborgersal. I år er der planlagt en fortsættelse af vores portrætserie Frivillighedens ansigter, der har kørt siden frivillig fredags opstart. Der afholdes workshop, og vi har frivillige fotografer, der hjælper med at skabe årets udstilling. På selve frivillig fredag planlægger arrangørgruppen en festdag med god underholdning, bl.a. teaterforestilling, quiz om det frivillige foreningsliv/frivillige arbejde bredt og servering af kaffe og kage til kommunens frivillige fra kommunalpolitikerne.
Læs mere: http://www.fritidsbutikken.dk/forside/Faste%20Aktiviteter/Frivillighedsuge

Høje-Taastrup:

SUMH får besøg af socialministeren

Social - og indenrigsminister Karen Ellemann besøger sammen med Frivilligrådets formand, Vibe Klarup Voetmann, SUMH - Sammenslutningen af Unge Med Handicap på Frivillig Fredag. Der er lagt op til en festlig og aktiv dag med mulighed for at få et indblik i organisationens forskellige aktiviteter, møde de frivillige og deltage i sjove, interaktive indslag undervejs.

Læs mere om SUMH og arrangementet her.

I Høje-Taastrup samarbejder Fritid&Kultur, Kulturhusene og Frivilligcenter&Selvhjælp Høje-Taastrup om stort arrangement i Medborgerhuset med Frivillig Fredagsbar, oplæg, speeddating, fredagsbar og koncert.
Se programmet her: http://kulturhusenehtk.dk/events/frivillig-fredag/
Læs mere: http://sn.dk/Taastrup/Frivillig-Fredag-med-pop-og-gourmetburgere/artikel...

Hørsholm:

FrivilligBørs i Hørsholm: Byt dig til ressourcer, viden og faciliteter.
Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm holder FrivilligBørs på Frivillig Fredag. Det foregår kl. 16-18 i Hørsholm Idrætspark. En FrivilligBørs er en markedsplads, hvor institutioner, foreninger og virksomheder forærer hinanden ting og tjenester i form af f.eks. ressourcer, viden, faciliteter og praktisk hjælp.

Læs mere om arrangementet og tilmelding på www.frivillighorsholm.dk/frivilligfredag.

Ikast-Brande:

Frivilligcenter Ikast-Brande afholder om torsdagen afholder FrivilligBørs. Læs mere her: http://frivilligbors-ikast-brande.dk/
Frivilligcentret planlægger også andre aktiviteter på Frivillig Fredag. Mere information følger.

Ishøj:

I Ishøj vil projektet ”Mentor Ishøj” bruge Frivillig Fredag til at synliggøre deres projekt, som er på vej til at blive til en frivillig forening. Mentorernes opgave er at støtte unge Ishøjborgere i enten at blive i stand til at starte på en uddannelse eller at fastholdes i den uddannelse den unge allerede er startet på.

Jammerbugt:

Frivillighuset i Pandrup fejrede 10 års jubilæum med åbent hus med stande, taler, kagebord og prisuddeling.

Fredag, den 30/9 - kl. 12.00/16.00 - Frivillig Fredag: Mød Diabetes Jammerbugt
Frivillighuset, Bredgade Pandrup

Kalundborg:

Kalundborg Kommune fejrer alle frivillige på Frivillig Fredag, hvor vi takker dem for deres store indsats. Der er mad og foredrag med Søs Egelind. Herudover arrangeres Frivillighed, fællesskab og fede oplevelser igen, hvor dagplejere, vuggestuer og børnehaver i ugerne optil Frivillig Fredag gør noget for andre. De har tidligere samlet skrald, sunget på plejecentret mv. Vi afslutter med en lille fernisering på biblioteket hvor de får et diplom og hygge. Endelig er der politiker og direktions praktik hos foreningerne.

Læs mere om arrangementet her: https://www.kalundborg.dk/Om_kommunen/Servicemeddelelser/Nyhedsvisning.a...

Kalundborg Lokalforening af Diabetesforeningen holder åbent hus som optakt til Frivillig Fredag Fredag d. 16. september, kl. 14-16
Start weekenden med et hyggeligt pusterum, et lille glas med lidt snacks og har du lyst, så står bestyrelsen klar til, at fortælle om, hvad Diabetesforeningen tilbyder, og om hvad Infobutikken er for et sted.

Læs mere: http://kalundborg.diabetes.dk/index.php?page=arrangementer

Kerteminde:

Frivilligcenter Kerteminde afholder foreningsdag for flygtninge på Frivillig Fredag.
Læs mere: http://www.fyens.dk/kerteminde/Frivillig-fredag-med-flygtninge/artikel/3...

Kolding:

I Kolding afholdes frivilliguge i uge 39. Her kan både foreninger og privatpersoner deltage i en konkurrence: Frivillig´Go, hvor man kan "fange" en frivillige fire forskellige steder i løbet af ugen, frivillige kan skrive citater på poster på gågaden, på Frivillig Fredag bliver der uddelt rundstykker og foldere til de morgenfriske mellem kl. 7-9, og om aftenen er der frivilligfest med taler, underholdning og prisuddeling af 2 priser.
Se programmet her.

Bliv en af brikkerne i frivillighedens puslespil
Der vil være hotdogs til de hurtige, kage ad libitum, ræs på Rickshawcykler og et 20 kvadratmeter stort puslespil når Danmarks nationale frivillighedsdag markeres fredag d. 30 september fra kl. 11-14.30.

Frivillig fredag er en festdag, hvor hele landet med forskellige tiltag anerkender frivilligheden. I Kolding har man inden for seniorområdet i år inviteret alle til et festligt arrangement på tombolapladsen i midtbyen, hvor et stort puslespil skal synliggøre det frivillige arbejde inden for kommunens 20 brugerstyrede aktivitetshuse.

Se invitationen her.
Læs mere: http://xn--nytomtrekantsomrdet-gxb.dk/kaempe-puslespil-til-frivillighede...

København:

Forbrugerrådet Tænk Gældsrådgivning markerer Frivillig Fredag – mere information følger

Frivilligcenter V-SV afholder et arrangement på Frivillig Fredag i Enghaveparken.

Sydhavnscompagiet afholder et arrangement.

Frivilligcenter SR Bistand laver en plakatkampagne, med miniportrætter af frivillige fra de mange projekter i området og med små udsagn om, hvorfor de er frivillige. Plakaten vil samtidig opfordre andre til at komme med i det gode fællesskab. Plakaterne kommer op i butikker, på biblioteker mv. i bydelen og kampagnen skydes i gang på Frivillig Fredag

Frivilligcenter SR Bistand er desuden med i Erhvervsleder i Praktik.

Hyltebjerggård fejrer Frivillig Fredag kl 11-13: Alle er velkomne til at høre om de muligheder, der er for at gøre en indsats efter lyst og evne. Du kan møde de mange foreninger, der bruger stedet og høre om deres arbejde og måske selv blive inspireret til at blive frivillig. Man kan blandt andet møde De Urokkelige Strikkere, Sudansk Forening, Offerrådgivningen, Lystfiskerforeningen Søhesten og Natteravnene.
Læs mere: http://minby.dk/vanloese-bladet/en-dag-og-hyldest-til-de-frivillige/

Børns Vilkår: Traditionen tro vil vi også i år markere Frivillig Fredag i Børns Vilkår, hvor vi d.d. har 478 frivillige rådgivere, der kommer og hjælper os med at betjene alle BørneTelefonens medier (telefon, chat og sms – samt en ForældreTelefon). Vi vil markere det i hele ugen op til, så vi ikke kun når at hylde de, der har tid til at hjælpe os om fredagen. Mere information følger

WeShelter afholder en event på Frivillig Fredag kl. 15
Læs mere her: http://weshelter.dk/blog/2016/06/07/frivillig-fredag/

Foreningshuset Sundholm 8: Frivillig Fredag på Amagerbro Torv fredag d. 30. september kl. 14-18
Læs mere: http://www.sundholm8.dk/

Dansk - Indisk Børnehjælp åbner døren til et spændende arrangement i vores skønne lokaler på Borups Allé 29 st. tv., 2200 Kbh N, hvor deltagerne får mulighed for at få en fornemmelse af Indien. Sammen med vores indiske frivillige kan du blive iklædt en smuk sari, nyde en kop varm chai, smage indiske snacks, høre om rejser til Sydindien og mulighederne for at blive frivillig i Dansk - Indisk Børnehjælp.
Læs mere: http://danskindisk.dk/nyt

Køge:

Frivilligrådet i Køge Kommune holder Frivillig Fredag d. 30. september kl. 15 til 18 i Rådhusgården ved Torvet i Køge. Kom og hør om fællesskab & frivillighed, om inspirerende oplæg fra Özlem Cekic og Nanna Muusmann der fortæller om fællesskab på tværs af generationer og kulturer, og om hvordan man greb det an i Vollsmose. Hvad virker? Og hvordan ser det frivillige arbejde ud i dag og i fremtiden, når man spørger ÆldreSagen? Vi får også besøg af socialhumanitær konsulent Peter Lindblad fra ÆldreSagen. Forskellige foreninger præsenterer deres tilbud med stande og opvisning.
Læs mere: http://www.koege.dk/Service/Nyheder/2016/09/Kom-til-frivillig-fredag-i-K...

På Sjællands Universitetshospital er vi i fuld gang med at planlægge 2 temaeftermiddage for de ansatte på henholdsvis Roskilde og Køge Sygehus i forbindelse med Frivillig Fredag. Dagene kommer til at forløbe i uge 39, og hensigten med arrangementerne er at oplyse personalet om de frivillige indsatser på Hospitalet – herunder værdien i forhold til at have frivillige tilknyttet. Arrangementerne er planlagt mhp at udbrede kendskabet til de frivillige indsatser blandt personalet, for på den måde både at øge personalets lyst til at deltage i nye samarbejder med frivillige samt for at styrke allerede eksisterende samarbejder på afdelingerne. Vores arrangementer er altså rettet mod personalet, men vil stadig have betydning for hvordan flere får mulighed for at deltage i frivillige fællesskaber og samarbejder.

Langeland:

Folkeoplysningsudvalget og Frivilligcenter Langeland åbner dørene for nogle af alle de frivillige tiltag, der foregår på Langeland, i Mulighedernes Butik på Østergade 31 i Rudkøbing. Langeland kommune uddeler desuden deres frivillighedspris til en aktør fra den frivillige sociale verden.
Læs mere om arrangementet her: http://www.langelandkommune.dk/Nyheder/2016/Frivillig%20Fredag%202016

Lejre:

Lemvig:

Lolland:

De to plejecentre Stokkemarke og Lykkeseje holder Frivillig Fredag, i form af oplysning og synliggørelse af ”cykling uden alder” samt en gruppe frivillige, som godt vil vise, hvordan de gør en forskel for de ældre på plejecentrene i form af ”sjov med faldskærm”.

Plejecentret Skolebakken og Skovcentret afholder i samarbejde med Cykling uden Alder Frivillig Fredag på de to plejecentre. Der vil bl.a. blive tilbudt cykelture, blive et optog med alle cyklerne og forskellige andre aktiviteter.

Plejecentret Rønnebærparken og Møllecentret afholder arrangementer i samarbejde med Cykling uden alder.

Frivilligcenter Lolland afholder et Frivillig Fredag-arrangement med oplæg, workshop og prosuddeling. Herudover vil en ny digital platform blive lanceret.
Læs mere: http://www.frivilliglolland.dk/33/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=379&cHash=0d1d...

Lyngby-Taarbæk:

Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk fejrer Frivillig Fredag med forskellige arrangementer i løbet af ugen op til Frivillig Fredag.
- Mandag d. 26. september kl. 17-19 skyder vi ugen i gang med en inspirerende aften med forskellige vinkler på årets tema "Veje til deltagelse".
- Onsdag d. 28. september kl. 17-19 er vi i Frivilligcentret, hvor vi inviterer til fyraftensmøde om ”De skjulte netværk”.
- Fredag d. 30. september kl. 15-20 rykker vi over på Landbrugsmuseet, hvor vi ligesom de sidste par år laver en markedsplads, hvor foreninger fra både idræt, kultur og det sociale område får stande. Derudover vil der være oplæg, opråb, taler og leg på scenen og mulighed for at tage emner om frivillighed og medborgerskab op på "Tingstedet" til fri samtale. Vi slutter eftermiddagen af med frivillig fredagsbar og en bid mad i fællesskab.
Om onsdagen er vi i FrivilligHuset, hvor foreninger og grupper kan holde 'åbent hus'. Dvs at de enkelte foreninger laver et lille arrangement eller møde, hvor de enten sætter spot på et tema, som optager dem, eller på deres eget arbejde. Arrangementerne kan både holdes af én forening, men flere kan også gå sammen om at lave noget..

Eleverne fra 10. klassen på Trongårdsskolen har arbejdet med forskellige frivilligprojekter og har desuden både har hjulpet med at lave mad og pynte op på Landbrugsmuseet.

Læs mere: http://ltk-frivilligcenter.dk/rss/280-frivillig-fredag-i-september
http://lyngby-taarbaek.lokalavisen.dk/fejring-af-frivillighed-festlig-fr...

Læsø:

Mariagerfjord:

Frivilligcentret holder Frivillig Fredag i egne lokaler.

Middelfart:

Frivilligcenter Middelfart: Det hele kommer til at foregå på Aulby Skole i Vejlby, som er Frivilligcentrets nye lokation. Vi glæder os meget til at vise jer vores nye flotte lokaler og omgivelser samt ikke mindst til at have en hyggelig eftermiddag, hvor vi hylder frivilligheden. Overskriften for årets Frivillig Fredag er "Veje til deltagelse" og vi har arrangeret en spændende eftermiddag. Der vil bl.a. være foredrag ved Özlem Cekic om ”Hvordan kan vi bygge bro mellem befolkningsgrupper, små caféer med forskellige debatter, mv, musik og god mad.
Læs mere: http://www.frivilligcentermiddelfart.dk/frivilligcenter-nyheder/266-friv...

Morsø:

Frivillig Fredag den 30. september kl. 10-17 på Morsø Folkebibliotek
Vi fejrer de mange ildsjæle, der yder en uundværlig indsats i de mange foreninger på Mors, og samler alle foreninger og frivillige for at sprede budskabet om de mange gode initiativer. Der vil være musik, teater og fælllesspisning. Under og mellem underholdningen har du mulighed for at stifte bekendtskab med de fremmødte organisationer og deres projekter ved et frivilligmarked, foreninger på catwalk, udstilling, og debat.

Læs mere: https://www.bibliotekmorsoe.dk/nyheder/kort-nyt/frivillig-fredag-d-30-se...

Norddjurs:

Fredag den 30. september kl. 14-17 kan du komme til festlige frivilligmarkeder i Auning og Grenaa, hvor 42 lokale foreninger tækker ud i bybilledet og viser deres foreninger frem gennem aktiviteter og stande.

I Auning kan man f.eks. prøve en rickshaw cykel, se ældre herrer arbejde i træ, smage nybagte vafler, bidrage til et fællesskabsmaleri, besøge strikkedamerne, blive udfordret på krop og hjerne og meget mere. SFO børn fra Auning Skole laver flot pynt til teltet, Aunings kirkekor kommer og synger og 10. klasses elever fra Auning byder ind som frivillige på dagen.

I Grenaa kunne man få lavet flot ansigtsmaling, smage mad fra forskellige lande, deltage i en fodboldkonkurrence, være kreativ med naturen, prøve en rickshaw cykel, blive udfordret på balancen, lave et smykke og meget mere. Elever fra Grenaa Gymnasium og Viden Djurs bød ind som frivillige bagom og på dagen, bl.a. hjalp de foreninger med at lave flyers, tog fotos, lavede videoer, fundraisede præmier og lavede aktiviteter for børn, og Ungdomsrådet inviterede sammen med byens unge ind til rundvisning i Arresten, Grenaas kreative ungdomsmiljø, der spirer af frivilligbårne aktiviteter.

Link til mere info: www.frivillig.norddjurs.dk/frivilligfredag2016
http://www.norddjurs.dk/nyheder/pressemeddelelser/2016/sep/lokale-foreni...

Nordfyn:

I samarbejde med Nordfyns Kommune er der udarbejdet en fælles plan med besøg af en Tuk-Tuk, der kører rundt til ugens aktiviteter, som består af besøg i 9 foreninger. De vil tirsdag d. 27.9 og torsdag d. 29.9. få besøg af Frivilligcenter Nordfyn og en kommunal repræsentant, der medbringer fakkel m.m.

Desuden vil der blive plantet et ca. 2 m højt Bøgetræ i 6 lokalområder, som Lokalråd/Borgerforeninger har fundet et velegnet sted til. Beplantningen sker mandag d. 26.9 i Særslev og Skåstrup. Og onsdag d. 28.9. i Klinte/Nørreby, Krogsbølle, Egense og Klintebjerg. Bøgetræerne skal symbolisere Frivilligheden/Frivilligt Arbejde, som vi gerne skal vokse sig større – ligesom træerne vil vokse sig store! Disse steder besøges også af Tuk-Tuk med Fakkel og repræsentanter.

Frivillig Fredag d. 30.9. har Frivilligcenter Nordfyn inviteret foreninger og vore frivillige til Påskønnelsesarrangement på Tingstedet, hvor der vil være musik, sang, taler og oplæg samt servering mad m.m. Det er en vigtig ting at påskønne det frivillige arbejde!
Se et skema over ugens aktiviteter her.
Se invitationen her: http://www.frivilligcenternordfyn.dk/images/Invitation_Frivillig_fredag_...

Nyborg:

Nyborg Kommune og det nye frivilligcenter i Nyborg står for et spændende arrangement i Nyborg med oplæg og workshop om Veje til Deltagelse, hvor bl.a. elever fra Nyborg Gymnasium præsenterer, hvordan de har arbejdet med årets tema for Frivillig Fredag. Dagen byder også på rig mulighed for networking med et "Grib mikrofonen-hjørne".
Læs mere her: http://www.nyborg.dk/da/Nyheder/2016/September/Frivillig-Fredag-2016

På Frivillig Fredag 30. september 2016 slår det nystartede Frivilligcenter Nyborg dørene op og den nye hjemmeside lanceres.

Næstved:

Næstved Kommune: Frivillig Fredag afholdes i Distrikt Nord på Birkevang, Røjleparken og Symfonien. I år fokuseres der bl.a. på VEJE TIL DELTAGELSE, at alle kan deltage i frivilligt arbejde og ses som en ressource. Aktivitetsudvalget vil fejre dagen bl.a.på centrene, hvor alle der gerne vil høre om det frivillige arbejde, er meget velkomne.

Fredag den 30. september kl. 15.00-18.00 inviterer Frivilligcenter Næstved, Næstved Frivilligråd og Næstved Kommune til Frivillig Fredag, som foregår i Ny Ridehus på Grønnegade Kaserne. I år er temaet ”Deltagelse”; deltagelse i foreningslivet, deltagelse i netværk, deltagelse i hinandens liv og i at hjælpe hinanden. Hvordan og hvorfor er det vigtigt at være en del af et fællesskab, og hvordan kan vi gøre det lettere for alle at være med i fælleskaber. Der vil bl.a. blive introduceret en ny digital platform og afholdt en konkurrence.

Læs mere om arrangementet: http://frivilligcenter-naestved.dk/nyheder/264-frivillig-fredag-2016

Odder:

Frivilligcenter Odder: Vi planlægger vores efterhånden tilbagevendende event: "Unge går tur med ældre", hvor unge henter og går tur med eller besøger plejehjemsbeboere. Vi regner med deltagelse af mindst 100 unge.
Læs mere: http://www.frivilligcenter-odder.dk/nyheder?start=1

Efterskoleelever fra Eriksminde Efterskole arrangerede kulturdag for flygtningebørn. Dagen bød på rundbold, stopdans, dødbold, fodbold og ikke mindst et fælles kunstprojekt, hvor danske og nydanske børn i fællesskab udformede lerfigurer. Alt sammen planlagt af efterskoleeleverne, der også fungerede som værter på dagen.
Læs mere: http://www.oddernettet.dk/site.aspx?RoomId=&NewsId=15163&MenuId=&langref...

Odense:

Frivilligcenter Odense: I år planlægger vi tre ting i Odense:
- Vindue for en forening - uge 38-39- Frivillig Fredag
- synlighed af byens foreninger i gågaden i Odense.
- Frivillig Galla - festlig aften for byens frivillige d. 30. september
Læs mere: http://www.frivilligcenter-odense.dk/aktiviteter/frivillig-fredagfco

Tre politikere var i praktik i frivillige foreninger.

Krisecenter Odense, Odense kommune: Vi fejrer Frivillig Fredag ved at invitere alle husets frivillige på hjemmelavet buffet, taler og netværk.

Odense Kommune arbejder på, at få arbejdspladser, der samarbejder med foreninger eller har frivillige tilknyttet til at bruge Frivillig Fredag, som en anledning til at arbejde med frivillighed og årets tema Veje til deltagelse. Det kan både være med at anerkende de frivilliges indsats, men især at opsøge viden om foreninger, der er relevante for de borgere vi arbejder med – og dermed få en større viden om hvor og hvordan ”deres borgere” kan få nye veje til at deltage i civilsamfundet.

Den 30. september 2016, på den nationale frivillighedsdag ”Frivillig Fredag”, inviterer DBU Fyn og Albani de frivillige i de fynske klubber til en hyggelig eftermiddag og aften på Albani med rundvisning, ølsmagning og foredrag Læs mere: http://www.dbufyn.dk/nyheder/2016/august/dbu_fyn_og_albani_takker_de_fri...

Røde Kors i Odense afholder et arrangement.

Risingplanen fejrer Frivillig Fredag for områdets frivillige.

Rytterkasernen i Odense holder Åbent Hus. Her vil det være muligt at komme ind gaden, få en kop kaffe og se hvad vores frivillige sidder og laver sammen med vores beboere og få en snak med de frivillige.

Korsløkkens boligsociale helhedsplan i Odense afholder et rekrutteringsarrangement i anledning af frivillig fredag med henblik på at hverve aktive og frivillige i eget boligområde, men også andre er velkomne.

Odsherred:

Randers:

Frivilligværket og Selvhjælp Randers planlægger at lave en parade gennem hele byen og ”samle” foreningerne op undervejs. Rundt om skal der så være små happenings og til sidst skal vi samles ved vores biograf, hvor Knud Aarup kommer og holder et lille debatoplæg med efterfølgende debat.
I løbet af dagen vil der desuden være underholdning ved teatergruppen Kastalia og Dansk Folkehjælp indleder seancen i biografen med uddelingen af prisen til Årets Folkehjælper.

Læs mere: http://frivilligvaerket.dk/nyheder/355-frivillig-fredag-2016

Randers Kommune, Center for Psykiatri er med på Frivillig Fredag og sætter fokus på deres tilbud ”Netværksfamilier/Netværksvenner til psykisk sårbare”. Det er et tilbud som Randers Kommune giver til psykisk sårbare borgere, som ikke har pårørende eller kun et spinkelt netværk. Borgeren matches og besøger en frivillig familie (enlig, par eller familier m. børn) 1-2 gang om måneden, og herefter er det er op til familie og borger, hvad det derudover skal vokse til.

Rebild:

Kommunen afholder fest for de frivillige.
Læs mere: http://rebild.dk/nyhed/fejring-af-rebilds-frivillige-faellesskaber

Ringkøbing-Skjern:

Ringsted:

Roskilde:

FrivilligUge39Roskilde
I Roskilde fejres Frivillig Fredag med manér med en hel uge fuld af aktiviteter. Programmet byder på over 35 forskellige arrangementer. Formålet med ugen er at fejre frivilligheden, men også at udforske frivilligheds-begrebet - er det 'kun' den frivillige idrætstræner, Roskilde Festival, den ældre dame i Røde Kors-butikken - som mange associerer med at være frivillig - eller er det også fx at stable en fastelavnsfest eller fællesspisning på benene, hjælpe hinanden i hverdagen etc.

Hele uge 39 kan frivillige lægge vejen forbi hinandens aktiviteter, blive underholdt og inspireret: ’Hvordan gør de andre’? Men FU39 er ikke en lukket fest, men en folkefest for frivillighed.
Som borger – ung eller gammel – er du inviteret ind bag kulissen hos foreninger, du måske ikke vidste fandtes. Børn fra 10-15 år kan løbe 20 meter sprint på Ro’s torv, du kan komme til sprogcafé med Roskildes flygtninge, trille ældre rundt i cykelrickshaw i Trekroner, er du 60+ kan du snørre løbeskoene på Hyrdehøj Stadion + meget mere.

Roskilde Kommune og Roskilde Festival står bag FU 39.

Læs mere om FU39 her

Det var ikke kun Roskilde Kommune og Roskilde Festival, der uddelte penge til Frivillig Fredag i Roskilde Kongrescenter. Gruppen bag »Hearts of Roskilde«-projektet satte nemlig punktum for et års arbejde med at sælge "Hearts of Roskilde-armbånd" ved at uddele 50.000 kroner til fire foreninger.

Roskilde Kommune fejrer Frivillig Fredag: Programmet for Frivillig Fredag er opdelt i et dagsarrangement for frivillige i de sociale foreninger og et aftenarrangement for alle frivillige i Roskilde Kommune.
Læs mere om de to arrangementer her: http://roskilde.dk/frivilligfredag

Sjællands Universitetshospital er vi i fuld gang med at planlægge 2 temaeftermiddage for de ansatte på henholdsvis Roskilde og Køge Sygehus i forbindelse med Frivillig Fredag. Dagene kommer til at forløbe i uge 39, og hensigten med arrangementerne er at oplyse personalet om de frivillige indsatser på Hospitalet – herunder værdien i forhold til at have frivillige tilknyttet. Arrangementerne er planlagt mhp at udbrede kendskabet til de frivillige indsatser blandt personalet, for på den måde både at øge personalets lyst til at deltage i nye samarbejder med frivillige samt for at styrke allerede eksisterende samarbejder på afdelingerne. Vores arrangementer er altså rettet mod personalet, men vil stadig have betydning for hvordan flere får mulighed for at deltage i frivillige fællesskaber og samarbejder.

Rudersdal:

Her i Frivilligcenter Rudersdal laver vi sammen med kommunen en Samtalesalon på Frivillig Fredag.
Læs mere: https://rudbib.dk/arrangementer/voksne/samtalesalon-om-faellesskab-paa-f...

Rødovre:

Rødovre Frivilligcenter inviterer til en festlig eftermiddag med forskellige aktiviteter på Rødovreraard. Bl.a. vil der være gratis adgang til Heerup Museet, man kan prøve en tur i Cykel-dilligencen, gå på byvandring med en lokalhistoriker og blive underholdt med musik, oplæg, mad og drikke.

Se programmet her: http://www.rfcenter.dk/vi-tilbyder/kom-til-frivillig-fredag-2016

Samsø

Silkeborg:

Frivilligcentret og Silkeborg kommune afholder dialogworkshop med temaet: Psykisk sårbar i Silkeborg; mod øget brugerindflydelse. Derudover vil frivilligprisen blive uddelt. Læs mere om frivilligprisen: http://silkeborgnyt.dk/frivillig-fredag-betyder-hyldest-frivillige/

Se invitationen til hele arrangementet: http://frivilligcenter-silkeborg.dk/images/Filer/7328_Frivillig-fredag-A...

Skanderborg:

Frivilligmesse i Ry
Tid: Torsdag den 29/9 2016 kl. 17.00 – ca. 20.00
Sted: Skoletorvet, Mølleskolen, Skanderborgvej 50, 8680 Ry

Fredag den 30/9 er der landsdækkende ”Frivillig fredag” – som optakt til det holder vi på opfordring en frivilligmesse i Ry med opstillede boder fra de frivillige, sociale foreninger.
Arrangementet afholdes af Følgegruppen for Frivilligt, Socialt Arbejde og Frivilligkoordinator Jette Engelbrecht. Vi håber meget, at borgere fra hele Skanderborg Kommune har lyst til at komme og blive klogere på det frivillige, sociale arbejde, høre et spændende foredrag med Aage Augustinus, få snakket lidt sammen og få lidt at spise.
Se invitationen her.

Skive:

Slagelse:

Frivilligcenter Slagelse: Vi planlægger i år et åbent hus arrangement i samarbejde med vores nye ’naboer’. Frivilligcentret er netop flyttet til nye lokaler på en nedlagt skole og i den forbindelse håber vi at få et samarbejde op omkring Frivillig Fredag med de andre ’brugere’ af skolen. Mere information følger

Danske Seniorer, Ældre Sagen og Aktivitetscenter Teglværksparken er gået sammen om at markere årets frivillighedsdag. Dagen er en markering og en anerkendelse af frivillighed. Programmet byder bl.a. på uddeling af frivilligpris.

Se invitationen her.

Solrød:

Sorø:

Frivilligcenter Sorø: Vi har to arrangementer på programmet:
1) En workshop om, hvordan man får mennesker, vi normalt ikke spørger, til at tage del i frivilligt arbejde og fællesskaber – hvem gør det allerede med succes og hvordan kan vi alle blive bedre til det?Læs mere om workshoppen her.
2) En festmiddag for de frivillige, hvor vi hylder deres indsats.

DH holder frivillig-fredag i Sorø. Der vil være foredrag ved Jan Ligsby og underholdning af bandet “Bare Vent”. Gratis kaffe og adgang. der kan købes brød, sandwich, øl og vand.
Læs mere her: https://hjerneskadet.dk/arrangementer/frivillig-fredag-hjerneskadeforeni...
http://sn.dk/Soroe/Saetter-musik-til-Frivillig-Fredag/artikel/602742

Fire foreninger holdt Åbent Hus arrangementer i forbindelse med Frivillig Fredag. Se her hor det foregår: http://frivilligcenter-soroe.dk/kategori/197-abent-hus-arrangementer-i-f...

Stevns:

Stevns Kommune og Stevns Frivilligcenter står sammen bag arrangementet ”På Stevns mødes alle”, der finder sted henover weekend’en d. 30.sept – 2.okt. 2016. Lokale borgerforeninger spredt over hele Stevns inviterer alle til fællesskab og en lokal aktivitet. Der vil være indvielse af kløverstierne, staudebyttedag, pileflet, Søndagscafé i frivilligcentret, frivillige skaber en sansesti, plante-grønt-byttedag, Møde/hygge ved Varpelev Borgerforening og Mød de frivillig i Hellested Sogn.

Se programmet her.

Struer:

Svendborg:

Kommunen: I Svendborg Kommune afholder vi den 24. september 2016 et arrangement, hvor alle frivillige i Svendborg Kommune inviteres til en frivilligdag. Overskriften for dagen er: Inspiration, udvikling og anerkendelse. Der holdes foredrag om relationer, workshops og networking. Dagen afsluttes med en koncert med Svendborg Kommunes Stadsensemble, hvor der bydes op til dans. Vi forventer ca. 200 deltagere.

Syddjurs:

I år afholder Frivilligrådet i Syddjurs Kommune denne dag i Byhallen i Kolind fredag d. 30. september kl. 15.00 – 18.00, hvor der vil være mulighed for at informere om jeres forening eller aktivitet på frivilligmarked. Desuden blev en ny portal lanceret.
Læs mere: http://www.frivilligsyddjurs.dk/Frivillig_Fredag.php

I Kafe Kolind - åbent socialt værested v. KFUM`s Sociale Arbejde - markerer vi Frivillig Fredag med to arrangementer:
1. Folketingsmedlem Leif Lahn og Syddjurs Borgmester Claus Wistoft deltager for en dag i det frivillige arbejde i Kafe Kolind v. dart, tilberedning af dagens middag og lagkage.
2. Kafe Kolind deltager med en stand ved Frivilligrådet i Syddjurs Kommunes Frivillig Fredag arrangement i Byhallen i Kolind.

Sønderborg:

Frivillighedsdagen er med tiden blevet omdannet til en festdag på Nordals Idrætscenter på nationaldagen Frivillig Fredag. I 2016 holdes festen den 30. september.
Sønderborg Kommune står for arrangementet, hvor frivillige fra det frivillige sociale og sundhedsfremmende område i Sønderborg Kommune, lokalpolitikere og embedsmænd fejrer frivilligheden sammen. Formålet med arrangementet er anerkendelse af det frivillige sociale og sundhedsfremmende arbejde.

Se det invitation og program for dagen: http://sonderborgkommune.dk/borger/frivillighedsdagen

Thisted:

Fire lokale erhvervsfolk i Thy har siden juni haft travlt med at skaffe støttekroner til FrivilligThy (tidligere Frivilligcenter & Selvhjælp Thisted), der på vegne af 30 foreninger er praktisk arrangør af Frivillig Fredag. De fire erhvervsfolk lånte hver 1000 kroner med det formål at få pengene til at yngle mest muligt. Én sælger specialost, én satser på aktier, en tredje på at sælge tøj og en fjerde på forskellige Facebook-aktiviteter. Hvem der vinder dysten, afsløres på Frivillig Fredag, men alt tyder på, at det samlede beløb bliver mindst 30.000 kr. Frivillig Fredag holdes på den centrale plads i Thisted, og af hensyn til vejrguderne sker det i ét stort telt på 576 kvadratmeter, som vi fylde næsten hele Storetorv. Arrangementet byder bl.a. på foreningsboder, taler, frivilligpris-overrækkelse og musikalsk underholdning. Hver time spilles Thisteds egen frivilligmelodi fra kirkens klokketårn.

Læs mere: http://www.limfjordupdate.dk/kendte-thyboer-paa-pengejagt

Læs mere om Frivillig Fredag i Thisted her

Home-Start Familiekontakt Thy vil til Frivillig Fredag have en bod på St. Torv i Thisted, og vil også i ugen op til Frivillig Fredag sætte fokus på fejringen af de frivillige i deres butik.

Tønder:

Tønder Kommune afholder i samarbejde med Frivilligcenter Tønder et festligt arrangement den 30.9. fra kl. 17 i Skærbæk Kursus- og Eventcenter. Arrangementet planlægges sammen med repræsentanter fra Frivillighedsrådet, Kulturelt Forum, Folkeoplysningsudvalget og Landdistriktsudvalget. I forbindelse med arrangementet afholdes en konkurrence om skrivning af en Frivilligsang. Aftenen byder på inspiration via workshops, spisning og god lokal underholdning. Desuden overrækkes prisen ”Årets Forening” - læs mere her: http://ugeavisen.dk/artikel/172761:TOender--Der-vanker-10-000-kroner-til... eller på Frivilligcentrets hjemmeside: http://frivilligcentertoender.dk/borger/frivillig-fredag/frivillig-freda...

Osteoporoseforeningen afd. Sønderjylland afholder et synlighedsarrangement.

Tårnby:

Den 30. september er det Frivillig Fredag, Danmarks nationale frivillighedsdag. I år er temaet Veje til deltagelse.

Tårnbyhuse og Tårnby Kommunes SundhedsCenter arrangere Frivillig fredag på Tårnby Kommunens Hovedbibliotek kl. 16.00-19.00

Vi markerer dagen med at vise den mangfoldighed af frivillige initiativer, der allerede findes i kommunen. Du kan møde nogle af de frivillige ildsjæle, der får lokalsamfundet i Tårnby til at blomstre og blive inspireret til at være med som ny frivillig. Du kan møde frivillige fra: Tårnbys bedsteordning, Cykling uden alder, Tårnbyhuse, sportsklubber, Netværkshuset og mange andre.
Læs mere: http://www.taarnby.dk/nyheder/2016/september/frivillig-fredag

Vallensbæk:

Der er lagt op til en festlig dag med underholdning, konkurrencer og musik for både børn og voksne. Foreningerne står for et caféområde, der vil være udstillinger og 9 skoleklasser har op til Frivillig Fredag arbejdet med at give deres bud på løsningen af en social udfordring i projektet "Frivillighed på Skoleskemaet".
Dagen afvikles d. 16. september som del af Vestegnens Kulturuge, Børnekulturugen, Frivillig Fredags Fejring og Ren By Vallensbæk

Læs mere her: http://www.vallensbaek.dk/arrangementer/andet/festlig-fredag

Varde:

Varde Kommune bruger Frivillig Fredag som en anledning til at hylde de frivillige og deres arbejde på tværs af alle typer af foreninger – ikke kun de frivillig sociale foreninger.

Flere end 30 deltager i Vardes første frivilligbørs 29.9. i Ølgod Kulturhus kl. 16 – 18. En forening kan tilbyde et oplæg, en institution lokaler, en virksomhed overskudsmaterialer.

Café Paraplyen: På Frivillig Fredag, den 30. september vil der blive serveret gratis kaffe og halv pris på "morgenbakker". Dette vil blive serveret af Thyge Nielsen som denne dag giver sin arbejdskraft til frivilligt socialt arbejde.Thyge Nielsen sidder i Varde byråd som socialudvalgsformand og i Region Syddanmarks regionsråd.

Vejen:

3 plejecentre samt et aktivitetscenter under Vejen Kommune er gået sammen om at planlægge fejringen af Frivillig Fredag. Dagen skal dels bruges til at anerkende de frivillige for deres store arbejde, ved at give dem beværtning under arrangementet, samt masser af ord/ros. Derudover inviteres egnens foreninger og frivillige fællesskaber til at stå med deres aktiviteter ved boder fra kl. 14.00 til 17.00. Kl. 15.00 kommer Sisse Fisker og fortæller om ”Livets opskrift”, bl.a. om deltagelse i fællesskabet.
Læs mere: http://vejen.dk/nyheder/2016/09/kendt-tv-vaert-deltager-i-frivillig-fred...

Huset - Frivilligcenter Vejen planlægger en event

Vejle:

Vejle Kommune holder frivilligfest med uddeling af ildsjæleprisen.
Læs mere: http://www.nyheder.vejle.dk/Borger/Aeldre-og-pension/Nyheder/Fest-for-de...

Firehøjeland IF i Ny Nørup mellem Vejle og Billund planlægger som tidligere år en sports dag - med involvering af skole, SFO, børnehave, virksomheder, idræt i dagtimerne og ungdomsråd i de forskellige idrætsafdelinger. Denne dag skaber venskaber på tværs af alder og idrætter og ikke mindst sammenhold i lokalområdet.

Elever fra Vejle Idrætsefterskole var aktive på Frivillig Fredag. De besøgte bl.a. et par daginstitutioner i nærområdet og lavede aktiviteter med børnene.
Læs mere: https://vies.dk/nyheder/vellykket-frivillig-fredag

Vesthimmerland:

I Vesthimmerland er der frivilligmarked og frivilligprisen uddeles.

Viborg:

Viborg Kommune: I samskabelse med frivillige vil vi vise, hvorledes man som frivillig kan skabe aktiviteter for borgere med nedsatte ressourcer og hvordan de frivillige arbejder med det i daglige. På Frivillig Fredag vil der være frivillige fra Trivselspiloter, Cykling uden alder, spisegrupper, Unge hjælper Unge, naturgruppe for seniorer.

De Frivilliges Hus afholder Frivillig Fredag med forskellige aktiviteter på Hjultorvet i Viborg.

Læs mere her: http://www.handeliviborg.dk/event/aktiviteter-i-viborg/frivillighedens-dag

Café Parasollen i Vejle afholdt brunch og uddelte frivilligpris.
Læs mere: http://www.kfumsoc.dk/news/national-frivillighedsdag-fejret/

Vordingborg Kommune:

Frivilligcenter Sydsjælland-Møn: I Vordingborg kommune afholdes Frivillig Fredag i år i Stege. Det bliver Mønshallerne, der ligge hus til, når der i år holdes Frivillig Fredag, hvor alle de frivillige i kommunen inviteres og anerkendes. I år vil programmet bl.a. bestå af frivilligmesse, netværk og et foredrag om frivillighed ved Anders Lund Madsen.
Læs mere: https://www.vordingborg.dk/oplev/foreninger-og-frivillige/frivillig-fredag/

Ærø Kommune:

Alle øens frivillige, foreninger såvel som private, inviteres til frivilligdag. Der kan være forskellige arrangementer i anledning af dagen, men hovedformålet er erfaringsudveksling og gensidig inspiration samt fejring af frivilligheden.
Læs mere: http://frivilligcenteraeroe.dk/aktiviteter/index.html