SOCIAL GADEKUNST… frivillig der hvor du lever

Social gadekunst handler om den gode historie om mennesker, der frivilligt engagerer sig i deres lokalsamfund og gør en forskel gennem lokale foreninger. Det handler om engagement og frivillighed på tværs i samarbejdet mellem lokale foreninger, kunstnere og forretningsdrivende.

I Gentofte startede det hele i marts, hvor en stærkt engagereret Gentofte-borger Preben Herholdt i samarbejde med det lokale Frivilligcenters leder Malene Brandt startede det hele op.

13 kunstnere, 13 foreninger og 13 forretninger blev matchet over de næste måneder, så de kunne gå sammen om at fortælle historien om mennesker, der frivilligt engagerer sig i lokalsamfundet og gør en forskel gennem en social forening.

Nogle af kunstnerne og foreningerne mødtes flere gange, andre kun en enkelt gang i processen. Samarbejdet har udmøntet sig i 13 kunstværker, som illustrerer kunstnerens opfattelse af foreningen og dens virke. Projektet synliggør de lokale foreninger og skaber kontakt til potentielle medlemmer, brugere og frivillige.

Fredagen før Frivillig Fredag blev kunstværkerne endelig afsløret med deltagelse af ca. 40 interesserede. Hele ugen op til Frivillig Fredag havde man så mulighed for at se kunstværkerne, møde kunstnerne, foreningerne og Frivilligcenteret i Pop-Up Galleriet, som havde til huse i en tidligere smykkebutik, som alligevel stod tom. En kopi af kunstværkerne var desuden udstillet i de 13 lokale forretninger.

Pop-Up Galleriet var velbesøgt på Frivillig Fredag. Kommunen viste også deres opbakning og interesse, da bl.a. borgmester Hans Toft kom forbi for at se udstillingen og tale med de fremmødte. Hans Toft fremhævde projektet som et godt eksempel på samskabelse, hvor flere verdener mødes og samarbejder om et fælles mål.

Dagen efter endte det hele med en auktion over de 13 kunstværker, som var doneret af de 13 lokale kunstnere til fordel for det frivillige foreningslivet i Gentofte. Opbakningen var overvældende, og der var fuldt hus. Alle værkerne blev solgt til priser mellem 2.000 kr. og 4.500 kr. til en samlet salgssum af 37.100 kr.

Formanden for Frivilligcenteret John Hebo er meget glad og beæret over interessen og den store opbakning i hele processen blandt foreninger, kunstnere, forretninger og frivillige. Frivilligcenteret er stolte på frivillighedens vegne.